Opprør og rock

Drømmen om frihet, og det å kunne reise fritt, står sentralt i hodet på mange av oss som har motorsykler. Vi setter pris på den åpne veien, og landskapet som suser forbi, mens vinden stryker oss over ansiktet.

Mange forbinder også samtidig disse tingene med den amerikanske drømmen og den store Amerika-reisen. For mange av oss er det et mål å ta med seg Harley’en på langtur for å krysse kontinentet, eller for å ta en rundreise, for så å virkelig nyte dette vakre landet.

Det koster ikke så mye å ta med seg sykkelen over, men det kan også være lurt å kjøpe en ny motorsykkel etter ankomst. Slik kan man spare en del, og dessuten legge ut på turen med en rimelig og god amerikansk motorsykkel. Siden USA ikke har mange av de samme skattene og avgiftene på motorkjøretøy som i Norge, kan man lett slippe billig unna. Så er det bare å ruse gassen og sette Motörhead på full guffe, mens man ser landet fyke forbi.

Den beste ruten for en rundtur gjennom USA

Det kan være lurt å starte turen fra en av de store byene på østkysten, for så å ta veien, méd eller mot klokka. Om man følger Appalachene, har man en idyllisk rute sørover, og man havner etterhvert i Sydstatene. Om man svipper ned over kjølenew-york-1031411_960_720n, kan man følge Mississippi ned til New Orleans, nærmest ett pliktstopp. Deretter kan man legge ut vestover, og etter det lange slettelandet, krysse ørkenen. Deretter bør man stikke innom L.A., og ta en titt på galskapen i denne storbyen. Det anbefales å ikke dra hit på sommeren. Det kan bli fryktelig varmt.

Fortsetter man nordover, så kommer man snart til en stripe med land, som er tett befolket med etterkommerne av norske utvandrere. De sprer seg i et belte østover fra Portland, og helt til de store sjøene. En fin rute for å finne veien tilbake til østkysten.