En hyllest til motorsykkelen

På våre sider lever drømmen om frihet i beste velgående. Motorsykkelen er et fenomen som man kan betrakte fra mange forskjellige perspektiver. For noen er sykkelen et symbol på frihet, på den amerikanske drømmen, og på opprøret.

For andre symboli

SONY DSC

serer den fornøyelsen av å ta lange turer, dra nye steder og å være en del av et miljø. For atter andre er den gleden av å ha noe å mekke på, og å dulle med.

Sykkelen kan bety så mange forskjellige ting, at man ikke brått kan redusere den til kun å være et automobilt fremkomstmiddel.

Gleden ved en klassisk motorsykkel

Man kan si mye pent om moderne maskiner, og mange moderne motorsykler har sine gode trekk. Maskinene er funksjonelle, og de gjør som regel det de skal. Den klassiske motorsykkelen er likevel noe som er der mer for sin estetiske verdi snarere enn for sine hestekrefter og sin funksjonalitet. Og når øyet har latt seg forføre av en vakker sykkel, så er det ikke mye som skal til for at det også tennes en gnist i hjertet. Hvilken motorsykkelentusiast har vel ikke latt sin forkjærlighet på en klassiker på to hjul?

Mange entusiaster rundt klassiske maskiner har nok kanskje også en langt mer kompleks forbindelse til sykkelen. For noen handler det om å gjenoppleve ungdomstiden, og de ikonene som de forbandt med denne tiden i livet. For andre er det en ren kjærlighet for fortidens maskiner som er den drivende kraften, til å ville vedlikeholde en klassiker, i sin gamle glans, for de som kommer etter oss.